16 mars 2014
18:15

Danderyd SK

Referat: Lohärads IF - Danderyd SK

En intressant match mot Danderyds SK p99 väntade idag, de har blivit bättre och bättre för varje år. Vi har mött dem inomhus hela 7 gånger under 2013 (Trettondagscupen, Masab cup, AIK Golden Cup). Vi har vunnit 5 gånger och förlorat 2 gånger.

Idag var första gången utomhus på ett tag. Vet att DSK vann över IFK Uppsala med 3-2 förra helgen och igår förlorade de med 0-6 mot Sirius U15. Speltid idag var 2x40 minuter.

Killarna kändes laddade och hade fokus på rätt ställe, det är en underbar känsla. Ett av lagets mål idag var att våra ytterbackar skulle med upp i anfallen, och det gick hyfsat, kan bli bättre. Framför allt måste flera ytterbackar göra det och inte bara någon.

Vi hade en bra start av matchen, det var mest spel på DSKs planhalva. Vi hade mycket boll, men vi skapade väldigt lite. Kul ändå att många ville ha boll hela tiden, stor delaktighet. Vi rullade bollen inom laget bra.
Samt när de har boll så måste vi sätta press på bollhållare, där kan vi bli mycket bättre. I halvtid stod det 0-0, men det var klart vår halvlek. Även om DSK skapade en del i mitten av halvleken.

Vi måste skapa mera framåt och vara nogrannare sista 1/3-delen. Får heller inte var nonchalanta i våra passningar.

Vi startade 2:a halvlek slarvigt, inte alls lika bra som i 1:a.

52:a min 1-0. Samme slår en boll i djupet till Robin som lobbar över deras utrusande målvakt, och där dyker Ralle upp och sätte den.
57:e min 2-0. Robin har enlöpning från mittlinjen längs hans högra kant och går runt deras ytterback, Robin slår den snett bakåt, där Kalle kommer och slår in den perfekt (Kalles egna ordval) i bortre hörnet. Bra spel.
67:e min 3-0. Zacke slår en frispark från halva plan till Jocke som tar ned den i straffområdet och skjuter den i mål. Vi tränare sade flera gånger till oss sjävla att Jocke måste våga skjuta.

Vi hade en bra period på ca 15 minuter där vi gjorde 3 mål, målen kändes rättvisa. Vi var det bättre laget, och hade tyngd framåt. Men vi måset få mer ännu flera i anfallen, där är vi lite tunna. Andra halvan av 2:a halvleken rullade vi boll inom laget som vi gjorde i den 1:a. Kul att se att ingen stressar utan man börjar om och har tålamod istället.

Stort tack till DSK för en bra och trevlig match. Hoppas verkligen att vi mötts flera gånger.
Tack även till domaren Stefan för en bra insats (som alltid).

Lite om varje spelare:
Samuel - lugnet själv där bak. Återigen en trygg match, bra med fötterna och bra snack
GH - gör inga misstag, spelar lugnt. Vi skulle vilja se lite jävlar anamma, då kommer han att växa.
AK - vilken trygg, lugn, spelande mittback han är. Vilken utveckling han har gjort på sistone.
Zacke - dagens bästa spelare, spelade libero. Styrde sin omgivning, spelade med pondus. Kanon idag.
Max - dagens näst bästa spelare, spelade vänsterback på ett mycket bra sätt. Den ytterback som följde med upp i anfallen, slog inlägg. Hade ett grymt hemjobb. Var även farlig och rörlig som vänster yttermittfältare. Kommer ta nya kliv under 2014.
Lang - ständigt farlig med sina löpningar. Börjar ta för sig mer och mer i närkamperna.
Berga - hade en jätte bra 1:a halvlek. Alltid bra med boll, men idag kanon i hemjobbet.
Ralle - alltid duktig med boll, försvinner ibland i matcherna. Måste synas mera. Var idag vass framåt och löpvillig.
Hampus - ständigt rörlig, var lite mera anonym i 2:a halvlek. Börjar värdera bättre och bättre vad han skall göra, kanon.
Jocke - hans 2:a halvlek var det bästa på länge, jätte kul att se. Använda kroppen på rätt sätt i närkamperna, sköt. Ägde sista 20 minuterna. Fortsätt nu Jocke, ta för dig.
Kalle - på topp idag. Alltid farlig med näsan mot mål. Måste bli lite bättre på spelet utan boll, kan bli lite stillaståden. Hade idag en mycket bra kommunication med spelarna runt sig.
Gabbe - spelade idag bra på en ovan position, högerback. Gjorde det även bra på mitt mitt i 2:a, kul att se.
Victor - alltid bra med boll. Måste jobba på spel utan boll. Ständigt bra passningar. Glöm inte att följa med i anfallet.
Möller - vilket hjärta, vilken krigare. Gör alldrig en dålig match. Alltid en underbar inställning.
Samme - snygg passning till målet. Var lugn och trygg med bollen, förivrade sig inte, kanon.
Robin - ständigt farlig med sina löpningar, vilken snabbhet. Tror att 2014 kan bli ett bra år för Robin.